Taloussankari Junior -pelin logo sekä pelin pienoismallikaupunkikuva. Taloussankari Junior -pelin logo sekä pelin pienoismallikaupunkikuva.
Kolikonmuotoinen Massi-hahmo Taloussankari Junior -pelistä sanomassa "Tiedäthän sinä, että rahakaan ei ole uusiutuva luonnonvara".

Taloussankari Junior – tarinapohjainen talous- ja ympäristöpeli

Talous ja nuoret TAT

Tampereen kaupunki, Ympäristöministeriö

xxx 9/2021

Asiakkaamme oli tunnistanut tarpeen talouden, ympäristön ja ilmaston teemojen ympärille rakentuvalle oppimiskokonaisuudelle. Tavoitteena oli rakentaa nykyajan yhteiskunnallisista haasteista opettava kokonaisuus, joka sopii erityisesti alakoulujen käyttöön.

Ratkaisu

Toteutimme yhteistyössä asiakkaan kanssa maksuttoman Taloussankari Junior-pelin, jossa pelaaja tekee erilaisia kuluttamiseen ja rahan käyttämiseen liittyviä päätöksiä, jotka näkyvät rahamääränä ja ympäristöpisteinä. Pelissä pelaaja kartuttaa myös hyvinvointipisteitä, joiden kautta hän oppii tasapainoilemaan erilaisten valintojen välillä.

konseptisuunnittelu, pelisuunnittelu, käsikirjoitus, käyttöliittymäsuunnittelu, käyttökokemuksen suunnittelu, logo, visuaalinen ilme, kuvitus, ohjelmointi, palvelimet, ylläpito, palvelumuotoilu, käyttäjätestaus, viestintä- ja markkinointimateriaaleja

Esimerkkinäkymiä Taloussankari Junior-pelistä.
  • Yhteistyökumppanin TAT Talous ja nuoret logo
  • Yhteistyökumppanin Ekokumppanit logo
  • Yhteistyökumppanin Tampere logo
  • Yhteistyökumppanin Ympäristöministeriö logo